V02.29.26 - Wyświetlanie tras pomiędzy wykrytymi podróżami
Wyświetlanie tras pomiędzy wykrytymi podróżami
Ze względu na uwarunkowania techniczne (np. praca urządzenia na biegu jałowym po włączeniu zapłonu, wyszukiwanie GPS po wyjeździe z parkingu podziemnego itp.) na początku wykrytej podróży może brakować danych o położeniu. W takim przypadku wykryta lokalizacja początkowa podróży może nie być zgodna z poprzednią lokalizacją parkingu.
Jeśli wykryty punkt początkowy i ostatnie miejsce parkowania znajdują się w odległości mniejszej niż 500 m (w linii prostej), początek kolejnej podróży jest ustawiany wstecznie na koniec poprzedniej podróży. Powoduje to następujące zmiany:
Adres w podsumowaniu podróży i na liście podróży ulega zmianie.
Przebytą odległość wydłużamy tak, aby uwzględniała odległość w linii prostej między dwoma punktami.
Godzina rozpoczęcia i czas trwania podróży pozostają niezmienione!
Brakujący odcinek trasy dodawany jest jako linia przerywana na początku wykrytej podróży.

Ustawienia wyświetlania tymczasowego i stałego w tabelach i mapach
Możliwość zapisywania ustawień wyświetlania została rozszerzona na wszystkie mapy (np. szczegóły dziennika pokładowego, szczegóły alarmów itp.) i tabele. Pozwala to na wygodniejsze korzystanie z funkcji poprzez zmniejszenie liczby wymaganych kliknięć.
Link umożliwiający udostępnienie bieżącego widoku w portalu internetowym
Użytkownicy mogą udostępniać swój aktualny widok strony, w tym wszystkie ustawienia (filtry, sortowanie itp.), jako link innemu użytkownikowi, pod warunkiem, że posiada on odpowiednie uprawnienia. Aby to zrobić, należy skorzystać z nowego menu kontekstowego w prawym górnym rogu portalu.

Po kliknięciu „Udostępnij widok” pojawi się okno dialogowe, w którym wygenerowany zostanie link, który można wysłać e-mailem, za pośrednictwem czatu lub innego kanału komunikacji.

Po kliknięciu przycisku „Kopiuj do schowka” link zostanie automatycznie skopiowany do schowka, a następnie można go wkleić jako tekst za pomocą skrótu „Ctrl + V”.
